Vi har selskabslokale for op til 40 gæster

   
   

   
Restaurant Bryggergården ligger blot 5 minutters gang fra Roskilde Domkirke på byens hovedstrøg. Der har siden 1914 været drevet udskænkning i huset. Det startede med Schmidts Conditori, hvor der, som navnet antyder, blev serveret kaffe og kager samt andet mundgodt til sukkerglade ganer. I det bagerste lokale var det imidlertid ikke konditorkunsten, der var i højsæde men derimod bajersk øl til mandfolkene, der spillede Sjavs og ordnede verdenssituationen.
Konditoriet var ikke kun meget populært blandt
Roskildes borgere men også en attraktiv arbejdsplads. Navnkundige Carl Nielsen, Tjener Nielsen, arbejdede der i 53 år og kendte hele Roskilde. I slutningen af 60'erne blev det slut for konditoriet. I stedet åbnede Schmidts Bodega, som i 1973 med nye ejere blev til Restaurant Bryggerhesten. Sidenhen blev navnet ændret til Restaurant Bryggergaarden. Godt traditionelt smørrebrød, udsøgte kolde og varme retter, liflige desserter samt naturligvis forskellige slags kaffe og kager er på menuen.
 
   

   
At der først siden 1914 har været udskænkning i huset, er måske en sandhed med modifikationer, idet der før konditoriet var købmandsgård med brændevinsbryggeri i kælderen. De første Carlsberg
øl udenfor Valby er også blevet tappet på flasker i kælderen. Under den senere renovering blev der fundet en brønd, som var fyldt med gamle flasker, disse kan ses i kælderen.
Navnet Bryggergården kommer ikke fra bryggeriet i kælderen, men fra Roskilde Bryggeri der indtil 1941 lå i gården bag Algade 15. Dette var et bryggeri, som fremstillede hvidtøl og skibsøl samt mange forskellige mineralvande. I 1996 blev kælderen renoveret og bruges nu som foredrags- og selskabslokale for op til 40 personer. Der er egne toiletter og bar i forbindelse med lokalet.
   


Og mange andre
special øl

Vi tager forbehold for eventuelle tastefejl og prisstigninger i restauranten.