Hvidvin

Spanien ØKOLOGISK

Catanga Arién Sauvignon Blanc
Vinens druesammensætning er 20 % Sauvignon Blanc og 80 % Airén, som er en hvidvinsdrue der udelukkende bliver dyrket i La Mancha. Catanga Airén/Sauvignon Blanc har en lys gylden farve med et let grønligt skær. Bouqueten er frisk og elegant med citrus og hvide frugter i front. Den er frugtrig med en lang og behagelig eftersmag.

39.-   195.-

Chile HUSETS VIN

Carta Vieja Chardonnay
På de marker hvor Carta Vieja har plantet Chardonnay, giver druesorten en righed på aroma og en intens smag. De bedste Chardonnay-vine får efter endt gæring en fadlagning på nye egetræsfade, hvor de udvikler sødme og vanillearomaer, samt en blød og afrundet struktur.

46.-   229.-

USA Californien Chardonnay

Whinfield Estate Chardonnay
Whinfield Estate er en moderne Californisk Chardonnay. Her fremhæves friskheden, dog uden at gå på kompromis med blødheden som ligeledes kendetegner Chardonnay. Whinfield Estate Chardonnay er medium fyldig, rig på aroma fra citrus frugter, grønne æbler og pærer, med et strejf af melon og vanilje i eftersmagen.

59.-   289.-

Frankrig, Alsace

Dopff au Moulin Riesling Traditionelle
Riesling er uden sammenligning den mest kendte af Alsace´s druesorter. Den friske, mineralske stil er karaktertræk, der har medvirket til berømmelsen. Denne vin tilbyder en elegant frugtagtig aroma med bl.a lemon, grape og fersken, men også noter af hvide blomster. Smagen er tør, intens og frisk med god fyldig struktur. 

    299.-

Frankrig, Alsace

Dopff au Moulin Pinot Blanc
Dopff au Moulin har fremstillet vin i den underskønne by Riquewihr siden 1574 og er et af verdens ældste familieejede vinfirmaer. Dopff au Moulin Pinot Blanc er en frisk, let, tør hvidvin med mild syrlighed. Produceret efter de moderne metoder  og gæret i temperaturregulerede ståltanke.

    299.-

Italien

Pinot Grigio - Zonin
PinotGrigio er en meget udbredt druesort. Den er en mutation af Pinot Noir og stammer oprindeligt fra Bourgogne. Pinot Grigio Zonin har en smuk lys gylden farve. Bouqueten er frugtagtig, med duft af mandelblomster og ferskner. Vinen har en elegant smag med en frisk ren eftersmag.

    319.-

Tyskland Rheinhessen, Riesling

Geil Riesling Kabinett, Bechtheim
En potent og velsmagende perle. Bouquet fyldt med mineraler og et strejf af abrikos. Smagen er herlig frisk på tungen. Fyldig og lækker. Fyldt med elegant frugtsmag. Vinen er dejlig tilgængelig med en lille behagelig Riesling syrlighed.

    339.-

Italien

Serai Bianco - Le Morette
Denne hvidvin, fremstilles af en helt speciel blanding af hvide druesorter, der giver en fantastisk balance mellem aroma og friskhed i smagen. Vinen har en strålende, lys gylden farve, med grønne reflekser og et meget friskt, men interessant samspil af blomster og frugtaromaer, der minder om grønne æbler, pærer og abrikoser. Smagen er behagelig tør, med frisk syrlighed og delikat blødhed. Serai Bianco er en perfekt ledsager til fiskeretter, eller også blot som aperitif.

69   339.-

Tyskland Mosel, Riesling

Schiffmann-Junk Riesling QbA
En dejlig Riesling fra Mosel, Tyskland. Vinen er et hit, både som velkomst-drink og som en meget lækker og indbydende terrassevin. Meget frisk og med delikat frugtsødme. Sprød syre og mineralsk eftersmag. En frisk nydelse i sommerens sol.
 

55   349.-

Frankrig Rhône

Côtes du Rhône Blanc Jerome Quiot
Jerome Quiots Côte du Rhône Blanc er lavet udelukkende på Roussanne druer, der sammen med Marsanne udgør de to hovedsorter bag hvidvine fra Rhône. De fleste er enige i, at Roussanne er den af de to med mest karakter. Druerne til vinen er høstet i de tidlige morgentimer for at bevare friskheden. Vinen er fyldig og rund i smagen med noter af abrikos, maj blomster, honning og en elegant duft af narcisser.
 

    369.-

Tyskland Mittelmosel, Riesling

Brauneberger Juffer Sonnenuhr
Braunberger Juffer Sonnenuhr kabinett Trocken er en flot og lækker riesling fra Schiffmann-Junk. En lille perle, som charmer sig ind og vækker smagsløgene. En klassisk tysk Riesling med en behagelig frisk og intens bouquet og frugtrig lang og behagelig eftersmag.

    375.-

Frankrig, Bourgogne

Louis Jardot, Bourgogne Blanc, Couvent des Jacobins
En vin med meget fin frugtighed og friskhed, som understreges af, at en del af vinen kun har ligget på ståltank, og det mere afrundede præg og strukturen understreges af den del, der har været fadlagret. Frugtnoterne er tydelige; fersken, pære og grapefrugt, som udvikler sig til nogle mere florale noter, med et pikant vanille-præg. Vin med fin elegance, meget behagelig og afstemt i ren harmoni.

  
    599.-

Frankrig, Rhône

Châeauneuf-du-Pape Domaine du Vieux Lazeret
Denne vin er femstillet efter de fineste traditioner, Châteauneuf-de-Pape er en stolthed i hele Rhône regionen, dog er Châteauneuf-de-Pape Blanc en sjældenhed i vinens verden. Vinen er fyldig smagen kompleks og frugtrig med stor fylde, der domineres med aromaer af frugt og afrundes med lang behagelig eftersmag. 

    659.-
 

Rosévin

 

Spanien HUSETS VIN

Catagna Rosado ØKOLOGISK
Catagna Rosado Tempranillo er frembragt udelukkende på økologisk certificerede Tempranillodruer, dyrket i området La Mancha. Druerne bliver håndplukket.
Bouqueten er frisk med noter af vilde bær og modne jordbær. Den er tør, frugtrig og frisk med en lang og behagelig eftersmag.

46.-   229.-

Frankrig

Châeau des Alouettes Rose
Château des Alouettes Rosé har en smuk pink farve og en aroma med små røde frugter og citrusfrugter. Meget behagelig og perfekt afrundet smag, med en særdeles
harmonisk eftersmag.

    279.-

Italien

Bardolino Chiaretto Classico, Le Morette Rosé
Vinen har en lys rosa farve og en frisk smag, der er fyldig og velafbalanceret med intense frugtagtige fornemmelser. Bouquetten er kendetegnet ved duften af gule
ferskner, jordbær, og nuancer af violer.. En super rosé baseret på 55% Corvina og 35% Rodinelle og 10% Molinara. 

60.-   299.-

Frankrig Rosé

Rosé dÁnjou
En super rosé vin fra Loire distrektet. Rosé d´Anjou er lys i farven, men Loire dalens unikke terroir har givet vinen en fyldig smag med ren og forfriskende bærfrugt. Rosé d´Anjou er perfekt til apéritif, salater og lette sommerretter.

65.-   319.-

Tyskland

Geil. Spätburgunder Weissherbst Rosé
En super dejlig let drikkelig rosé. Meget velsmagende, lavet alene på rødvinsdruer, hvor druerne trykkes ganske lidt for at trykke mosten ud uden vinen tager for meget farve. Fint afstemt syreindhold og meget frisk i smagen som er elegant og harmonisk.

67.-   329.-

Frankrig

Chateau de Fesles. Rosé dÁnjou ”La Chapelle”
Vinen er overvejende fremstillet på den lokale Grolleau-drue, der har et ganske højt syreindhold, iblandet Gamay. Stilen kan bedst betegnes som off-dry grundet den fint afstemte sødme, der spiller indsmigrende op mod den ranke syre, hvilket blot gør den meget smagfuld og god til lyse kødretter, fisk og salat.

  
80.-   399.-
 

MOUSSERENDE

 

Spanien

Cava Bonaval Brut
Betegnelsen Cava dækker over spansk mousserende vin lavet på Methode Traditionelle, det der tidligere hed Champagne-metoden. Cava Bonaval Brut er en ekstraordinær vellavet tør Cava. Farven er lys gul med elegante små bobler. Aromaen er frisk og frugtagtig med en særedeles behagelig eftersmag.

    299.-

Frankrig

Dopff au Moulin Crémant dÁlsace Cuvée Julien Brut
Druerne til denne Crémant er håndplukkee fra marker omkring Riquewihr og Colmar. Farven er lys gylden stråfarve, med en jævn strøm af fine bobler. Aromaen er fyldig og blomsteragtig. Smagen er tør, fyldig og elegant mousserende med god længde.

    349.-

Frankrig

Cremant de Bourgogne
En Cremant fremstillet efter Champagne-metoden med eftergæring på flasken. Hos Patriarche vare gæringen med bundfaldet mellem 15 og 18 måneder, hvilket tilføjeer den færdige Cremant en flot modenhed og fylde. Aromaen er elegant og udtryksfuld med noter af citrus og tørret frugt. Den harmoniske smag med fin frugt afsluttes af en vedvarende fyldig eftersmag

    499.-